Keretes szűrőprések, szűrőkendők

A keretes szűrőpréseket általában szilárd szemcsék híg iszapból, folyadékból történő kiválasztására használjuk. Előnyük a viszonylag kis szemcsék (1 μ) nagy hatásfokkal történő leválasztásának lehetősége. Ezen berendezéseket több iparágban is megtalálhatjuk: festék-, cukor-, élelmiszer, galvanizálás, kerámiaipar, pigment gyártás. A keretes szűrőprések az iparon kívül a környezettechnológiában is jelentős szerepet vállalnak.

A Clear Edge palettáján természetesen az ilyen típusú gépekre is számtalan variánst találunk. Szűrőszöveteinknek szűrési feladattól függően, különböző követelménynek kell megfelelniük. Hogy ezen követelményeknek eleget tegyenek a Clear Edge szakemberei minden felmerülő problémára találnak megoldást.

– A kívánt szűrési hatásfok elérésének érdekében mindig a szövési mód, a szálvastagság, és szálsűrűség megfelelő kombinációját alkalmazzák.
– A szélsőséges PH érték, esetenként extrém hőfokkal társulhat, melynek megoldására szűrőszöveteink különböző hőállóságú szálakból (PES, PA, PP, NX) készülnek.
– A megfelelő lepényleválás érdekében a nyers szűrőszöveteket simítják, kalanderezik, vagy monofilament szálakat szőnek a multifilament szálak közé.
– A magas hőfok okozta méretváltozás ellen a nyersszövetet úgynevezett thermofixálási eljárás alá vetik.