Levegőszűrés

ISO minősítéssel rendelkező klíma és légtechnikai szűrők forgalmazásával cégünk hosszú ideje jelen van hazánk egész területén.

1. Szűrőpaplan

A szűrőpaplan (típustól függően) légtechnikai berendezésekben, fényezőfülkékben alkalmazható a levegő finom-, illetve durvaszűrésére. Cégünk különféle típusú (G1, G2, G4, F5, R, „GÜ”,F500 „S”) szűrőpaplanokkal, igény szerinti méretre vágva áll kedves vásárlói rendelkezésére.

2. Tasakos szűrő

Bármely típusú légtechnikai berendezésben alkalmazható a levegő finomszűrésére; pl. gyártó-csarnokok, laborok, konferenciatermek, szállodák, irodák, stb. klímaberendezéseiben. Különböző típusokban (EU-3 – EU-8) és méretekben kerül forgalomba.

3. Panelszűrő

A panelszűrők két csoportra oszthatók. Beszélhetünk felületnövelt és sík panelszűrőről, melyek bármely típusú légtechnikai berendezésben alkalmazhatók. A felületnövelt panelszűrőt (EU-3 – EU-5) széles méretválasztékban és kivitelben forgalmazzuk. A hajtogatott kivitel nagy szűrőfelületet, ezáltal magas hatásfokot és hosszú élettartamot eredményez. A szűrőket papír és fémkerettel gyártjuk. A papírkeretes egyszer használatos, míg a fémkeret többszöri cserét tesz lehetővé.
Sík panelszűrők (EU-2, EU-3) esetén a szűrőanyag végtelen (filament), üvegszálakból illetve szintetikus szálakból épül fel. A bemenő oldal nyitott szerkezetű durva szálakból áll, a tisztalevegő oldalon a szerkezet zártabb, a szálak finomabbak.

4. Kompakt szűrő

A kompakt szűrőket (EU-6, EU-7, EU-9) elsősorban akkor alkalmazzák, ha nagyon magasak a légszállítási követelmények, vagy a szűrőnek rendkívül hosszú élettartammal kell rendelkeznie. Ilyenek például: erőművek, gázturbinák, kórházak, laboratóriumok stb.

5. Cellás panelszűrő

A cellás szerkezetű panelszűrőket sűrűn hajtogatott 100% polipropilén anyagból építik fel. A nagy szűrőfelület alacsony légellenállást és alacsony légsebességet, ennek következtében magas hatásfokú szűrést eredményez. A cellás panelszűrők ideálisak abban az esetben, ha a rendelkezésre álló hely túl kicsi a táskás, vagy a kompakt szűrők alkalmazásához. Főbb alkalmazási területek: légkondicionáló rendszerek, gyógyszer és vegyipar, kórházak, laboratóriumok.